Bez masa to nejde.
Skoro každý člověk jí maso a masné uzeniny. Kupují si je v obchodních centrech, kde vám je naporcují, nakrájí a někdy i vakuově uzavřou. Nachystají je tak, abyste si je mohli vložit přímo do košíku. Nebo si můžete vybrat z již nakrájeného sortimentu u pultu s uzeninami. Maso má taky svůj speciální pult a spousta větších obchodů, mají pulty, kde si můžete zvolit přesný kousek, který se vám líbí. Ať už se jedná o kuřecí, vepřové, hovězí a další druhy masa. Vy si krásně vyberete a oni vám ho zabalí. Doma už se samotným porcováním nemáte tolik starosti. Když si v obchodě můžete koupit kuřecí prsa, stehna nebo jen paličky. Krásně je vše naporcované a připravené k okamžité spotřebě.
Ovšem můžete si koupit i celé kuře, ze kterého toho budete mít víc. Víc se myslí to, že vám kromě prsou, stehem a křídel, zbyde ještě kuřecí skelet, který můžete použít na polévku. Získáte tak skvělí vývar, který můžete zamrazit pro další využití do omáček nebo jen tak pod maso. Je tedy lepší si koupit již porcované kuře nebo si ho sám naporcovat. Spousta lidí si naporcovat kuře ani neumí a nezbývá jim nic jiného než si koupit již naporcovanou část kuřete. U kuřete to máte jednoduché, můžete si ho koupit i celé, ale dokážete si představit si koupit například celé práce? To je už trochu větší rozdíl, abyste si ho samy naporcovali.
Kdo si jen tak nenechá dovést prase. Ano někde se stále drží tradice a dělá se zabijačka, ale už se to tolik nevidí jako dříve. Kdy si každý pěstoval vlastní prase a měl ho na maso. Nešlo v obchodě jen tak koupit kus naporcovaného masa, jako to je dnes. Dnes si ráno řeknete, že si k obědu upečete bůček a jdete do obchodu, kde ho prostě seženete. V tom je velký výhoda. Maso a uzeniny jsou přepravovány od řezníků v přepravkách na maso s víkem. Mají tak jistotu, že bude maso vždy dobře převezené a že se mu nic nestane. Takové přepravky se běžně používají. Řezníci je mají jako nedílnou součást u své práce, aby mohli maso pěkně roztřídit a naporcovat. Slouží jak k převozu, tak i k uskladnění masa v lednicích nebo chladících boxech.