Tipy na jedlé dárky pod stromeček

0 Comments


Jedlé dárky jsou IN

Trend jedlých dárků je tu už dlouho. Možná také nechcete utrácet za pÅ™edražené dárky, které leckdy skonÄí na dnÄ› skřínÄ›. Mnohem vÄ›tší radost udÄ›lá handmade jedlé dárky, na kterých si obdarovaný pochutná a navíc ocení, že jste je dÄ›lala ruÄnÄ› s láskou.

Ale co přesně darovat?

Velice oblíbené jsou vajeÄné likéry, které k vánoÄním svátkům patří. Ale pokud chcete nÄ›co netradiÄního, pÅ™inášíme seznam, který vás může inspirovat. Vždy vycházejte také z povahy a životního stylu obdarovaného. Domácí Äokoláda by se pro vÄ›Änou držitelku diet asi nehodila, ale pro kamarádku, která si nedovede pÅ™edstavit den bez kostiÄky dobré Äokolády, to bude to pravé.

dárek

  • pro fandy zdravého životního stylu – pÅ™epuÅ¡tÄ›né máslo neboli Ghí
  • pro tajnou mlsalku -vlaÅ¡ské oÅ™echy v karamelu
  • pro tatínka – nakládaný hermelín
  • pro bráchu na novoroÄní kocovinu – utopenci
  • pro babiÄku – peÄený Äaj
  • pro maminku – zázvorový sirup
  • pro sestru – domácí marmeláda

Vyhrajte si s balením

Tak jedlý dárek máte vymyÅ¡lený, teÄ si jeÅ¡tÄ› vyhrát s balením. Nakupte si hezké skleniÄky, stuhy a Å¡títky. Bude fajn, pokud na dárku najde obdarovaný informaci o co se jedná a datum, kdy byl dárek vyroben.

Äaj

Vyrobte přepuštěné máslo snadno, rychle a doma

Budete potřebovat:

  • 2 kostky másla

Postup:

  • máslo dejte do hrnce a na malém plameni nechte zcela rozpustit
  • pÅ™iveÄte k varu a poté stáhnÄ›te oheň, aby máslo jen lehce probublávalo
  • na vrchu se zaÄne tvoÅ™it pÄ›na, tu postupnÄ› lžící odebírejte 
  • snažte se docílit zlaté barvy a oříškové vůnÄ›
  • ve chvíli, kdy už se netvoří pÄ›na je ghí hotové (trvá to pÅ™ibližnÄ› 20-30 minut)
  • hotové ghí nechte zchladnout a poté pÅ™eceÄte pÅ™es cedník vyložený gázou nebo plátýnkem
  • hotový produkt ozdobte maÅ¡lí
  • informujte obdarovaného, aby pÅ™epuÅ¡tÄ›né máslo skladoval v uzavÅ™ené nádobÄ› v chladu

Pozor: ghí by nemělo mít hnědou barvu, v tom případě se vám přepálilo